საქართველოში ფერმერებმა კახეთის რეგიონის ადგილობრივი მარწყვის  რთველი დაასრულეს. ახლა ბაზარზე მხოლოდ ღია მინდვრებიდან და სათბურებიდან შემორჩენილი ჯიშები დარჩა. ადგილობრივი მარწყვის ჯიშების რთველის დასრულების შემდეგ მარწყვის საშუალო საბითუმო ფასი ლარში 20%-ით გაიზარდა.

EastFruit-ის ფასების მონიტორინგის მონაცემებით, 1 კგ მარწყვის საშუალო საბითუმო ამ კვირაში 6 ლარს შეადგენდა. გასული წლის ანალოგიურ პერიოდში კი 5 ლარს.

საქართველოში მარწყვის ერთ-ერთი მსხვილი მწარმოებლის, კოოპერატივის „მადლიერის“ ხელმძღვანელმა გიორგი თავაძემ EastFruit-თან საუბრისას აღნიშნა, რომ ამჟამად მარწყვზე დიდი მოთხოვნაა. სუპერმარკეტების ქსელების მიწოდების გეგმის მიუხედავად, თავაძემ აღნიშნა, რომ მაღალი მოთხოვნის გამო მათი პროდუქცია, ძირითადად, საკონდიტრო მაღაზიებში იყიდება. საკონდიტროები , რომ  დაუხარისხებელ მარწყვში 8 ლარი გადაიხადონ. თავაძემ განმარტა, რომ საკონდიტრო მწარმოებლები ადგილობრივ მარწყვს  ანიჭებენ უპირატესობას, რადგან ადგილობრივი მარწყვი არ საჭიროებს შორ მანძილზე ტრანსპორტირებას, რაც იძლევა მწიფე კენკრის კრეფის საშუალებას, რაც მომხმარებელთათვის უფრო არომატულ პროდუქტს იძლევა.

საქართველოს ფინანსთა სამინისტროს მიერ გამოქვეყნებული მონაცემებით, 2023 წლის მაისში საქართველომ თურქეთიდან შემოიტანა 812 ტონა მარწყვი, რაც 17%-ით ნაკლებია 2022 წლის მაისის მაჩვენებელზე.