კლიმატის ცვლილება ცვლის საკვების მოყვანის საზღვრებს, რადგან ფერმერები და სასოფლო-სამეურნეო ბიზნესები მთელ მსოფლიოში უფრო თბილ ტემპერატურას ეგუებიან. მიუხედავად იმისა, რომ ზოგიერთ რეგიონში სიცხე და გვალვა საფრთხეს უქმნის გარკვეული კულტურების მოყვანას, რაც სურსათის უვნებლობის შეშფოთებას იწვევს, ზოგიერთ რეგიონში კი დათბობის კლიმატმა მწარმოებლებს საშუალება მისცა, გაეზარდათ ახალი კულტურები და ჯიშები, რომელთა მომგებიანად წარმოება წინა ათწლეულებში რთული იქნებოდა.

კლიმატის ცვლილება იაპონიაში ავოკადოს მოყვანის დღის წესრიგს ცვლის. პროგნოზები მიუთითებს, რომ ტრადიციული მიკანის (იაპონური მანდარინის) მოყვანის ადგილები შესაძლოა, სულ უფრო და უფრო არახელსაყრელი გახდეს, ხოლო ავოკადოს წარმოების არეალი ფართოვდება. ამის შესახებ EastFruit-ი წერს.

არსებული პროგნოზით, ავოკადოს კულტივაციის ფართობი, სავარაუდოდ, საუკუნის შუა პერიოდისთვის 2.5-3.7-ჯერ გაიზრდება, ხოლო საუკუნის ბოლოსთვის 7.7-ჯერ. მაქსიმალური ემისიების სცენარის მიხედვით, იაპონიის დაახლოებით 95 000 კვადრატული კილომეტრი ავოკადოს კულტივაციისთვის შესაფერის ტემპერატურულ ზონაში მოხვდება.

ეჰიმეს პრეფექტურა, რომელიც მიკანის ერთ-ერთი უმსხვილესი მწარმოებელია, ავოკადოს კულტივაციის პოპულარიზაციას იწყებს ფერმერებისთვის და ადგილობრივ თვითმმართველობას ნერგებს სთავაზობს.

შიზუოკას გეგმაა, 10 წლის განმავლობაში ქვეყნის წამყვანი ავოკადოს წარმოების ცენტრი უნდა გახდეს და კვლევისა და განვითარებისთვის 18 მილიონი იენი (დაახლოებით 118 000 დოლარი) გამოყო.

FreshPlaza-ს ცნობით, ამ ინიციატივამ, რომელიც თავდაპირველად გამოუყენებელი სასოფლო-სამეურნეო მიწების აღდგენას ისახავდა მიზნად, ყურადღება მიიპყრო, რადგან ბოლო წლებში მაღალმა ტემპერატურამ მანდარინის ხარისხის მკვეთრი გაუარესება და სხვა სახის პრობლემები გამოიწვია.