კვლევითი კომპანია Nomisma Wine Monitor-ის თანახმად, იტალიაში ღვინის მოხმარება 20 წლის განმავლობაში შემცირდა 2003 წლის 29,3 მილიონი ჰექტოლიტრიდან 2023 წელს 21,8 მილიონ ჰექტოლიტრამდე. ინფორმაციას Gambero Rosso ავრცელებს.
Wine Monitor–ის გამოკითხვის თანახმად, ახალგაზრდა მომხმარებელთა შორის ღვინის პრეფერენციები იცვლება. ამრიგად, 93% ეძებს ღვინოს გარემოსდაცვითი სერტიფიკატებით, 59% ურჩევნია ღვინოს გამჭვირვალე მინის შეფუთვაში, 53% ურჩევნია ღვინო დაბალი ალკოჰოლის შემცველობით, 11% კი ამჯობინებს ღვინოს ალუმინის ქილებში.
იტალიის მეღვინე ქალთა ასოციაციის პრეზიდენტის, დანიელა მასტრობერარდინოს თქმით, იტალიური ღვინის ინდუსტრიის ყურადღება კონკრეტულად დაბალალკოჰოლიანი და უალკოჰოლო ღვინოების წარმოებაზე უნდა იყოს მიმართული.
„მსოფლიოში ბევრი ტრენდია: ახალი ტიპის შეფუთვა, გარემოსდაცვითი კეთილგანწყობა, ღვინოში ალკოჰოლის დაბალი შემცველობა. მე მჯერა, რომ ჩვენ უნდა ვიფიქროთ ღიად და გავიდეთ იმ ბარიერების მიღმა, რაც იტალიას ჯერ კიდევ აქვს გარკვეული ტიპის პროდუქტების მიმართ“, - განაცხადა მან.