შინდისში მრავალფუნქციური კომპლექსი „შატო დე ვერე“ შენდება. სარესტორნო კომპლექსს, პაბს, ამფითიატრს, მასშტაბურ საბანკეტო დარბაზს და სამთავრობო დელეგაციების მისაღებ საცერემონიო დარბაზს, სააქციო საზოგადოება „ დელუქს თიმ ჯორჯია“ აშენებს.
„შატო დე ვერეს“ გენერალური დირექტორი ლაშა ხუციშვილი „კომერსანტთან“ საუბრისას აღნიშნავს, რომ პირველ ეტაპზე რესტორანი გაიხსნება, ხოლო წლის ბოლოსთვის 45 ნომრიანი სასტუმრო.
„შატო დე ვერეს“ მშენებლობა ორ ეტაპად მიმდინარეობს, პირველ ეტაპზე დასრულდება რესტორანი, ხოლო შემდეგ სასტუმროს მშენებლობა. რესტორნის გახსნას 2 თვეში ვგეგმავთ, ხოლო სასტუმროს დაახლოებით წლის ბოლოსთვის დავასრულებთ. პანდემიის გამო გახსნა დროში გაიწელა, რადგან წინა წელს ვგეგმავდით.
რაც შეეხება ინვესტორებს და საინვესტიციო ღირებულებას, ამ ეტაპზე კონკრეტულად დასახელება არ შემიძლია, თუმცა ქართველი ინვესტორები არიან“, - აღნიშნავს ლაშა ხუციშვილი.
ფუნქციურად წინა გზისპირა მხარეს განთავსებული შენობა რესტორანი, პაბი და საბანკეტო დარბაზი იქნება, ხოლო უკანა მხარეს განთავსდება საცერემონიო დარბაზი, მეათე და მეთვრამეტე საუკუნის საბანკეტო დარბაზები და ადმინისტრაციის ოთახები. სარესტორნე კომპლექსი იძლევა მასშტაბური ბანკეტების და ქორწილების საშუალებას, ასევე კომპლექსი მზად იქნება მიიღოს სამთავრობო დელეგაციები.
„რესტორანში 5 განსხვავებული ზონა იქნება, ქართული დარბაზი, ირლანდიური პაბი, პანორამის სივრცე, ევროპული დარბაზი და ამფითიატრი. ასევე კოშკის ნაწილში იქნება 2 კუპე. ერთდროულად ხუთივე ზონაში 900 ადმიანის მიღება შეგვეძლება.
რაც შეეხება სასტუმროს ის 45 ნომრიანია, ყველანაირი ტიპის ნომრებით აღჭურვილი, მათ შორის საპრეზიდენტო ნომერიც განთავსდება. ასევე იქნება სპა ზონა, საკონფერენციო დარბაზი და ყველა აუცილებელი სივრცე.
შატოს ტერიტორიაზე იქნება მარანი და არყის გამოსახდელი ზონა. გვექნება ძალიან ბევრი ქართული და უცხოური ღვინოები, გვსურს გავაფართოვოთ საოჯახო მეღვინეობები, ასევე დავიწყებთ საკუთარი ღვინის წარმოებასაც. პაბში კი ირლანდიური მაღალი ხარისხის იმპორტირებული ლუდი იქნება. ჩვენი მთავარი სიამაყე კი ამფითიატრია, რომელიც საქართველოში ყველაზე დიდია, ის დაახლოებით 500 ადამიანამდე დაიტევს“, - ამბობს ლაშა ხუციშვილი.
აღსანიშნავია, რომ საპროექტო მიწის ნაკვეთის ფართობი 5000 კვ.მ.-ს შეადგენს, განაშენიანების ფართობი 1225 კვ.მ, ხოლო საერთო ფართობი 3359.8 კვ.მ.-ია. პროექტის სამშენებლო მოცულობა 14168.45 კუბ.მ.-ია, ხოლო შენობა-ნაგებობის კონსტრუქციული სიმაღლე 22.24 მ. შენობაში კი იქნება 219.7 კვ.მ, 463.8 კვ.მ, 397კვ.მ, 480 კვ.მ საბანკეტო დარბაზები; 189.6 კვ.მ. - ცერემონიების დარბაზი; 41.9 კვ.მ. - ვიპ-დარბაზი; 111.9 კვ.მ. და 8.3 კვ.მ. - პაბი, 40.8 კვ.მ. - ღვინის სადეგუსტაციო; საკვების განაწილების ოთახები, სამზარეულოები, მარანი, კაბინეტები და სხვა.
ნინო თამაზაშვილი