ნუცა აბრამიშვილი: ვერასოდეს ვიქნებოდი ვაჭრობის სფეროში

ნუცა აბრამიშვილი: ვერასოდეს ვიქნებოდი ვაჭრობის სფეროში

access_time2016-03-06 10:07:49

„შუხმან ვაინის“ გენერალური დირექტორი ნუცა აბრამიშვილი Caucasus Business Week–თან საკუთარი ცხოვრების პრინციპებზე,  ყველაზე საინტერესო გამოცდილებაზე და სამომავლო გეგმებზე საუბრობს   


სპეციალობით გერმანისტი ვარ. დავამთავრე გერმანული ენის ფაკულტეტი, შემდეგ კი საქართველოს საზოგადოებრივი ინსტიტუტი (GIPA) საჯარო მოხელის კვალიფიკაციით, ასევე ვსწავლობდი ბუდაპეშტში, ცენტრალური ევროპის  უნივერსიტეტში   ბიზნესის ადმინისტირებას. 


პირველი სამსახური იყო თბილისის მერიაში. 2005 წელს, ინსტიტუტის დამთავრების შემდეგ სტაჟირებაზე ვიყავი. ძალიან საინტერესო  სამსახური და დრო იყო. იმ პერიოდში საქართველოში და მათ შორის თბილისში, რეფორმები ხორციელდებოდა. აქედან გამომდინარე, ძალიან დიდი გამოცდილება მივიღე. შემდეგ ძალიან გამიმართლა და პირველივე თანამდებობა მენეჯერული მქონდა. ვიყავი ეკონომიკური პოლიტიკის საქალაქო სამსახურის სოციალურ-ეკონომიკური პროგრამების განყოფილების უფროსი. 


პირველი ხელფასი 600 ლარი იყო, სტუდენტისთვის და მაშნდელი დროისთვის ეს საკმაოდ კარგი შემოსავალი იყო.   მაშინ ბანკებთან აქტიური თანამშრომლობა არ იყო და თანხას ხელზე ვიღებდი. 


რატომ ბიზნესი? მთელი ის პერიოდი ვმუშობდი საჯარო მოხელედ, შემდეგ ვიყავი ამერიკელების პროექტში ტურიზმის კონსულტანტი. ბიზნესის კუთხით კარიერა 2011 წლიდან იწყება. მე არ მქონდა ღვინის სფეროში არანაირი კვალიფიკაცია, თუმცა, ჩემი ოჯახი მეღვინეობას წლებია მისდევს, ეს ჩვენი ოჯახის ტრადიციაა, შესაბამისად, ეს  სფერო  ყოველთვის ძალიან მაინტერესებდა. ბაბუა და მამა მეღვინე მყავს. სულ მინდოდა რომ ტრადიცია გამეგრძელებინა.ასეც მოხდა.  


ბიზნესი ჩემთვის ძალიან საინტერესოა, თუმცა, წარმატების მიღწევაში   საჯარო სამსახურში მრავალწლიანი გამოცდილება დამეხმარა. ამ ყველაფერმა ბიზნესში მუშაობა ძალიან გამიმარტივა. შესაბამისად, ჩემთვის საერთოდ არ იყო ბიზნესში გადასვლა და პროცესების სხვანაირად წარმართვა რთული. რაღაცეები ეფექტურად მოვახერხე.



 ვმუშაობ კვირაში 7 დღეს და 24 საათი, აქედან გამომდინარე, შემიძლია თავს უფლება მივცე, რომ ჩემი დრო მე თვითონ ვაკონტროლო. ამიტომ, სამსახურში მისვლის რაიმე კონკრეტული დრო არ მაქვს. თუმცა,  ვცდილობ დისციპლინა დავიცვა,დროულად მივიდე, თუმცა, თავის დროზე უკან  დაბრუნებას ვერასოდეს ვახერხებ.


სამსახურში მისვლისას პირველად მეილებს ვამოწმებ. დღის გეგმას კი წინა დღეს ვადგენ. ვეცნობი პრესას, აუცილებლად ვსვამ მეორე ჭიქა  ყავას იმისთვის, რომ გამოვფხიზლდე და შემდეგ უკვე დღის გეგმის განხორციელებას ვიწყებ.

 

ვერასოდეს ვიმუშავებდი ვაჭრობის სფეროში და ვერ ვიქნებოდი იმპორტით დაკავებული. ყოველთვის მომხრე ვარ იმისი, რომ ქართული, ეროვნული, ტრადიციული პროდუქცია იქნეს საქართველოში წარმოებული და პირიქით, ქვეყნის გარეთ გატანილი. ეს არის საქართველოს პიარი, იმიჯის აწევა და წარმოებული პროდუქცია, რომელიც ქვეყნის ფარგლებს გარეთ გავა – ეს  საქართველოს სახელია. მაღაზიების და თუნდაც, მოდური აქსესუარების ვაჭრობის სფეროში ვერასოდეს ვიქნებოდი, ჩემთვის ეს წარმოუდგენელია. 


კარიერისთვის ყველაფერზე წასვლა  მიზანშეწონილად  ნამდვილად არ მიმაჩნია. ადამიანი ყველაფერზე არ უნდა წახვიდე. უნდა გქონდეს შენი ძალიან ცხადი და კონკრეტული მიზანი.   ამის მიღწევამდე არის მიხვეულ-მოხვეული გზები, სადაც დათმობებია საჭირო, თვალების დახუჭვაა საჭირო. მე წონასწორობის მოხმრე ვარ. ყველაფერი უნდა დააბალანსო. კარიერის დროს ბრძოლა და ხისტი თამაშის წესები არამიზანმიმართულია. 


ყოველ საღამოს მივირთმევ ჩვეულებისამებრ ერთ ჭიქა „ვინოტერას“, ქვევრის ღვინო  წითელ საფერავს. გამომდინარე იქიდან, რომ საფერავს აქვს ძალიან ბევრი ანტიოქსიდანდი, არის ძალიან სასარგებლო, არის გამაახალგაზრდავებელი, უწყობს ხელს ნივთიერებათა ცვლას. ამიტომ, როგორც წესი, მე ყოველ საღამოს ერთ ჭიქა ღვინოს მივირთმევ. 


ცხოვრებაში ყველაზე მთავარია კეთილდღეობა, ჯანმრთელობა,  ახლობლების კარგად ყოფნა და ზოგადად წარმატების მიღწევა.  როდესაც წარმატებას აღწევ, ხარ ჯანმრთელი, ხოლო წარმატების მიღწევის შემდეგ ორმაგდება და ასმაგდება სურვილი იმისი, რომ იყო უფრო კარგად და დაეხმარო სხვებს. ანუ ბედნიერება გადამდებია.  ჩვენ ვართ ჩვენივე პროდუქტების, მომსახურების პირველი კლიენტები. შესაბმისად, ბედნიერება გადამდებია და ღვინოში არის ბედნიერება, გასტრონომიაში და იმაში რასაც ვაკეთებთ.  ვცდილობ, რომ ეს  ბედნიერება იყოს ჩვენს ყველა ახლობლებში და ოჯახის წევრებში გავრცელებული, რაც დადებით ხასიათზე მოქმედებს. 


ყველაზე მეტად მეშინია ფრენის, ყინულზე მანქანის მართვის, აღმართზე მანქანით ასვლის.  ტრანსპორტთან დაკავშრებული შიშები მაქვს.  

 

მოგზაურობა  მიყვარს, მიწევს, თუმცა, ძალიან მეშინია ფრენის და დისკომფორტი მაქვს ხოლმე. 


ქართული სამზარეულოს ძალიან დიდი მოყვარული ვარ. თუმცა,  გამოვყოფდი თევზს, ზოგადად, თევზეულს, ლობიოს ქოთანში. ასევე ძალიან მიყვარს იტალიური სამზარეულო. 


მიყვარს ხელოვნებაც. მიყავრს მხატვრობა, კლასიკა, ძველი რემბრანტის ნახატები, ძველი რომაული პერიოდის. სურეალისტური მოდერნი არა, რადგან ეს ჩემს გემოვნებაში არ ჯდება. 




დევიდ ბლოსი: “პროგრეს ბანკის” შესწავლისას მასში საეჭვო ტრანზაქციები აღმოვაჩინეთ

დევიდ ბლოსი: “პროგრეს ბანკის” შესწავლისას მასში საეჭვო ტრანზაქციები აღმოვაჩინეთ
access_time2019-10-17 20:00:53
ეროვნული ბანკის ვიცე-პრეზიდენტი  არჩილ მესტვირიშვილი „თიბისი ბანკისა“ და საზოგადოებრივი მოძრაობა „ლელოს“ დამფუძნებელს, მამუკა ხაზარაძეს მოუწოდებს „პროგრეს ბანკში“ საეჭვო ტრანზაქციების ამსახველი დოკუმენტი, არსებობის შემთხვევაში  სამართალდამცავ ორგანოებს მიწოდოს. მესტვირიშვილის თქმით, ასეთი დოკუმენტის არსებობის შესახებ ეროვნული ბანკისთვის ცნობილი არ არის. ფულის სავარაუდო გათეთრებაზე მიუთითებს  ტელევიზია „მთავარი არხი“ და TBC ბანკის დამფუძნებელი მამუკა...

Handelsblatt: რუსეთის წინააღმდეგ მოქმედი სანქციების გამო გერმანია თვეში 700 მილიონ დოლარს კარგავს

Handelsblatt: რუსეთის წინააღმდეგ მოქმედი სანქციების გამო გერმანია  თვეში  700 მილიონ დოლარს კარგავს
access_time2019-10-17 19:00:27
საჯარიმო სანქციები ზოგჯერ აზარალებს იმასაც, ვინც ისინი შემოიღო. ეს პირველ რიგში,რუსეთის წინაამღდეგ შემოღებულ შეზღუდვებს ეხება. უკვე 5 წელია,რაც  რუსეთის წინააღმდეგ სავაჭრო და ფინანსური სანქციები  მოქმედებს, თუმცა, ბოლო დრომდე არ იყო შეფასებული მათი ზემოქმედების დონე და რუსული სანქციების  საპასუხო  შედეგები.ასევე  არ იყო დადგენილი,ყველაზე მეტად რომელი ქვეყნები...

BOG-დან „ლიბერთიში“ - ბანკის გენერალური დირექტორი შესაძლოა ვასილ ხოდელი გახდეს

BOG-დან „ლიბერთიში“ - ბანკის გენერალური დირექტორი შესაძლოა ვასილ ხოდელი გახდეს
access_time2019-10-17 17:00:21
„კომერსანტის“ წყაროს ინფორმაციით, ვასილ ხოდელი, რომელიც მიმდინარე წლის აპრილამდე „საქართველოს ბანკში“ კორპორაციული და საინვესტიციო საბანკო მიმართულებით გენერალური დირექტორის მოადგილის პოზიციას იკავებდა, „ლიბერთი ბანკის“  ტოპ-მენეჯმენტში მიდის. საუბარია, გენერალური დირექტორის პოზიციაზე, რომელსაც ხოდელი,სავარაუდოდ,  ნოემბერში დაიკავებს. აღნიშნულ ცვლილებასთან დაკავშირებით „კომერსანტი“ ლიბერთი ბანკს დაუკავშირდა და მათგან პასუხს ამ დრომდე...

მოცეკვავე შადრევანი, სასტუმრო, სავაჭრო ცენტრი - როგორი იქნება York Town-ი, რომლის მოწყობაც ტაბახმელაში იგეგმება (+ფოტო)

მოცეკვავე შადრევანი, სასტუმრო, სავაჭრო ცენტრი - როგორი იქნება York Town-ი, რომლის მოწყობაც ტაბახმელაში იგეგმება (+ფოტო)
access_time2019-10-17 16:00:19
ტაბახმელაში ახალი საცხოვრებელი უბნის მოწყობა იგეგმება.პროექტის York Town-ის აშენებას კომპანია YORK TOWERS DEVELOPMENS გეგმავს.პროექტის განხორციელება 100 000 კვადრატულ მეტრ ფართობზეა დაგეგმილი. ტერიტორიაზე განთავსდება სასტუმრო, სავაჭრო ობიექტები, საცხოვრებელი ფართები, ასევე უდიდესი მოცეკვავე შადრევანი. ამასთან, დაგეგმილია 80 ათას კვადრატულ მეტრზე გამწვანებული ტერიტორიის მოწყობაც. კომპანია უძრავი ქონების საერთაშორისო დეველოპერია, რომელსაც ინვესტიციები...

ღვინის ფესტივალის შემდეგ, გურჯაანი ყველისა და კულინარიულ ფესტივალს უმასპინძლებს

ღვინის ფესტივალის შემდეგ, გურჯაანი ყველისა და კულინარიულ ფესტივალს უმასპინძლებს
access_time2019-10-17 16:30:58
26 ოქტომბერს, ახტალის პარკში, ყველისა და კულინარიის ფესტივალი, წელს პირველად გაიმართება, რომელიც მიზნად ისახავს კულინარიის, როგორც დარგის განვითარებას რეგიონში და მის პოპულარიზაციას.ფესტივალის ფარგლებში, 6 ქართველი და უცხოელი ტოპ შეფი (გურამ ბაღდოშვილი, ლევან ჩხეიძე, თამთა კიკალიშვილი, ენცო ნერი, მიშა ბარსა და ა.შ) თანამედროვე ტექნოლოგიით მოამზადებენ კერძებს, ჩაატარებენ მასტერკლასებს, რომლის პარალელურადაც მოეწყობა სხვადასხვა სახეობის ყველისა და კულინარიული პროდუქციის გამოფენა-გაყიდვა, მათ...


მსგავსი სიახლეები

up