ნუცა აბრამიშვილი: ვერასოდეს ვიქნებოდი ვაჭრობის სფეროში

ნუცა აბრამიშვილი: ვერასოდეს ვიქნებოდი ვაჭრობის სფეროში

access_time2016-03-06 10:07:49

„შუხმან ვაინის“ გენერალური დირექტორი ნუცა აბრამიშვილი Caucasus Business Week–თან საკუთარი ცხოვრების პრინციპებზე,  ყველაზე საინტერესო გამოცდილებაზე და სამომავლო გეგმებზე საუბრობს   


სპეციალობით გერმანისტი ვარ. დავამთავრე გერმანული ენის ფაკულტეტი, შემდეგ კი საქართველოს საზოგადოებრივი ინსტიტუტი (GIPA) საჯარო მოხელის კვალიფიკაციით, ასევე ვსწავლობდი ბუდაპეშტში, ცენტრალური ევროპის  უნივერსიტეტში   ბიზნესის ადმინისტირებას. 


პირველი სამსახური იყო თბილისის მერიაში. 2005 წელს, ინსტიტუტის დამთავრების შემდეგ სტაჟირებაზე ვიყავი. ძალიან საინტერესო  სამსახური და დრო იყო. იმ პერიოდში საქართველოში და მათ შორის თბილისში, რეფორმები ხორციელდებოდა. აქედან გამომდინარე, ძალიან დიდი გამოცდილება მივიღე. შემდეგ ძალიან გამიმართლა და პირველივე თანამდებობა მენეჯერული მქონდა. ვიყავი ეკონომიკური პოლიტიკის საქალაქო სამსახურის სოციალურ-ეკონომიკური პროგრამების განყოფილების უფროსი. 


პირველი ხელფასი 600 ლარი იყო, სტუდენტისთვის და მაშნდელი დროისთვის ეს საკმაოდ კარგი შემოსავალი იყო.   მაშინ ბანკებთან აქტიური თანამშრომლობა არ იყო და თანხას ხელზე ვიღებდი. 


რატომ ბიზნესი? მთელი ის პერიოდი ვმუშობდი საჯარო მოხელედ, შემდეგ ვიყავი ამერიკელების პროექტში ტურიზმის კონსულტანტი. ბიზნესის კუთხით კარიერა 2011 წლიდან იწყება. მე არ მქონდა ღვინის სფეროში არანაირი კვალიფიკაცია, თუმცა, ჩემი ოჯახი მეღვინეობას წლებია მისდევს, ეს ჩვენი ოჯახის ტრადიციაა, შესაბამისად, ეს  სფერო  ყოველთვის ძალიან მაინტერესებდა. ბაბუა და მამა მეღვინე მყავს. სულ მინდოდა რომ ტრადიცია გამეგრძელებინა.ასეც მოხდა.  


ბიზნესი ჩემთვის ძალიან საინტერესოა, თუმცა, წარმატების მიღწევაში   საჯარო სამსახურში მრავალწლიანი გამოცდილება დამეხმარა. ამ ყველაფერმა ბიზნესში მუშაობა ძალიან გამიმარტივა. შესაბამისად, ჩემთვის საერთოდ არ იყო ბიზნესში გადასვლა და პროცესების სხვანაირად წარმართვა რთული. რაღაცეები ეფექტურად მოვახერხე.



 ვმუშაობ კვირაში 7 დღეს და 24 საათი, აქედან გამომდინარე, შემიძლია თავს უფლება მივცე, რომ ჩემი დრო მე თვითონ ვაკონტროლო. ამიტომ, სამსახურში მისვლის რაიმე კონკრეტული დრო არ მაქვს. თუმცა,  ვცდილობ დისციპლინა დავიცვა,დროულად მივიდე, თუმცა, თავის დროზე უკან  დაბრუნებას ვერასოდეს ვახერხებ.


სამსახურში მისვლისას პირველად მეილებს ვამოწმებ. დღის გეგმას კი წინა დღეს ვადგენ. ვეცნობი პრესას, აუცილებლად ვსვამ მეორე ჭიქა  ყავას იმისთვის, რომ გამოვფხიზლდე და შემდეგ უკვე დღის გეგმის განხორციელებას ვიწყებ.

 

ვერასოდეს ვიმუშავებდი ვაჭრობის სფეროში და ვერ ვიქნებოდი იმპორტით დაკავებული. ყოველთვის მომხრე ვარ იმისი, რომ ქართული, ეროვნული, ტრადიციული პროდუქცია იქნეს საქართველოში წარმოებული და პირიქით, ქვეყნის გარეთ გატანილი. ეს არის საქართველოს პიარი, იმიჯის აწევა და წარმოებული პროდუქცია, რომელიც ქვეყნის ფარგლებს გარეთ გავა – ეს  საქართველოს სახელია. მაღაზიების და თუნდაც, მოდური აქსესუარების ვაჭრობის სფეროში ვერასოდეს ვიქნებოდი, ჩემთვის ეს წარმოუდგენელია. 


კარიერისთვის ყველაფერზე წასვლა  მიზანშეწონილად  ნამდვილად არ მიმაჩნია. ადამიანი ყველაფერზე არ უნდა წახვიდე. უნდა გქონდეს შენი ძალიან ცხადი და კონკრეტული მიზანი.   ამის მიღწევამდე არის მიხვეულ-მოხვეული გზები, სადაც დათმობებია საჭირო, თვალების დახუჭვაა საჭირო. მე წონასწორობის მოხმრე ვარ. ყველაფერი უნდა დააბალანსო. კარიერის დროს ბრძოლა და ხისტი თამაშის წესები არამიზანმიმართულია. 


ყოველ საღამოს მივირთმევ ჩვეულებისამებრ ერთ ჭიქა „ვინოტერას“, ქვევრის ღვინო  წითელ საფერავს. გამომდინარე იქიდან, რომ საფერავს აქვს ძალიან ბევრი ანტიოქსიდანდი, არის ძალიან სასარგებლო, არის გამაახალგაზრდავებელი, უწყობს ხელს ნივთიერებათა ცვლას. ამიტომ, როგორც წესი, მე ყოველ საღამოს ერთ ჭიქა ღვინოს მივირთმევ. 


ცხოვრებაში ყველაზე მთავარია კეთილდღეობა, ჯანმრთელობა,  ახლობლების კარგად ყოფნა და ზოგადად წარმატების მიღწევა.  როდესაც წარმატებას აღწევ, ხარ ჯანმრთელი, ხოლო წარმატების მიღწევის შემდეგ ორმაგდება და ასმაგდება სურვილი იმისი, რომ იყო უფრო კარგად და დაეხმარო სხვებს. ანუ ბედნიერება გადამდებია.  ჩვენ ვართ ჩვენივე პროდუქტების, მომსახურების პირველი კლიენტები. შესაბმისად, ბედნიერება გადამდებია და ღვინოში არის ბედნიერება, გასტრონომიაში და იმაში რასაც ვაკეთებთ.  ვცდილობ, რომ ეს  ბედნიერება იყოს ჩვენს ყველა ახლობლებში და ოჯახის წევრებში გავრცელებული, რაც დადებით ხასიათზე მოქმედებს. 


ყველაზე მეტად მეშინია ფრენის, ყინულზე მანქანის მართვის, აღმართზე მანქანით ასვლის.  ტრანსპორტთან დაკავშრებული შიშები მაქვს.  

 

მოგზაურობა  მიყვარს, მიწევს, თუმცა, ძალიან მეშინია ფრენის და დისკომფორტი მაქვს ხოლმე. 


ქართული სამზარეულოს ძალიან დიდი მოყვარული ვარ. თუმცა,  გამოვყოფდი თევზს, ზოგადად, თევზეულს, ლობიოს ქოთანში. ასევე ძალიან მიყვარს იტალიური სამზარეულო. 


მიყვარს ხელოვნებაც. მიყავრს მხატვრობა, კლასიკა, ძველი რემბრანტის ნახატები, ძველი რომაული პერიოდის. სურეალისტური მოდერნი არა, რადგან ეს ჩემს გემოვნებაში არ ჯდება. 




„დამოუკიდებელი საქართველოს ისტორიაში სტრატეგიული პარტნიორისგან პირველი სანქცია მივიღეთ“ - ბათუ ქუთელია

„დამოუკიდებელი საქართველოს ისტორიაში სტრატეგიული პარტნიორისგან პირველი სანქცია მივიღეთ“ - ბათუ ქუთელია
access_time2020-07-07 16:00:47
„ღიად და პირდაპირ,  „ქართული ოცნების“ მთავრობამ მიიღო პირველი სანქცია, რომელიც თავისი მასშტაბით არ არის დიდი, მაგრამ მნიშვნელობით არის კატასტროფული, — ასე აფასებს საერთაშორისო ურთიერთობების ექსპერტი ბათუ ქუთელია აშშ-ს კონგრესის კანონპროექტს საქართველოსთვის განკუთვნილი დახმარების 15 პროცენტის გაყინვის შესახებ.  ცოტა ხნის წინ ცნობილი გახდა, რომ აშშ-ის წარმომადგენელთა პალატამ ასიგნებების კომიტეტის მიერ წარდგენილი კანონპროექტი გამოაქვეყნა,...

მსოფლიო ბანკის მიერ დაფინანსებული პროექტი გორის მუნიციპალიტეტში 4 წლის განმავლობაში ვერ დასრულდა

მსოფლიო ბანკის მიერ დაფინანსებული პროექტი გორის მუნიციპალიტეტში 4 წლის განმავლობაში ვერ დასრულდა
access_time2020-07-06 16:00:47
მსოფლიო ბანკის მიერ მხარდაჭერილი პროექტის დასრულება ხიდისთავი-ატენი-ბოშურის 10 კმ-იან მონაკვეთზე ისევ გადაიდო. ამჯერად მისი განმახორციელებელი უწყება ვარაუდობს, რომ პროექტი, რომელიც ტენდერში გამარჯვებულმა უცხოურმა კომპანიამ 2016 წელს დაიწყო შემოდგომამდე დასრულდება. ხელშეკრულებით გათვალისწინებული პირობების დარღვევისთვის კი სამუშაოების განმახორციელებელ კომპანიას ჯარიმა დაეკისრა. ეს გადაწყვეტილება დამკვეთმა უწყებამ 2019 წლის 31 ოქტომბრის შემდეგ...

ტურისტების გარეშე Hilton-ის გახსნას აზრი არ აქვს - ლაშა პაპაშვილი

ტურისტების გარეშე Hilton-ის გახსნას აზრი არ აქვს - ლაშა პაპაშვილი
access_time2020-07-07 13:30:27
თბილისში Hilton-ის ბრენდის პირველი სასტუმროს გახსნა კიდევ ერთხელ გადაიდო. პროექტი ბიზნესმენ ლაშა პაპაშვილის კომპანია „რედიქსს“ ეკუთვნის. ამის შესახებ ბიზნესმენმა „კომერსანტს“ თავად განუცხადა. მისი განმატებით, თბილისში, ჭავჭავაძის გამზირზე Hilton-ის ბრენდის პირველი სასტუმროს გახსნამ ტურისტების არარსებობის გამო, კიდევ ერთხელ გადაიწია. „Hilton-ის გახსნა გადადებულია. ფანჯარაში ვიხედებით, როდესაც მსოფლიოში კარგი სიტუაცია იქნება ანუ როცა ტურისტები შემოსვლას დაიწყებენ,...

ამერიკამ საქართველოს ხელისუფლებას ყვითელი შუქი აუნთო - გია ხუხაშვილი

ამერიკამ საქართველოს ხელისუფლებას ყვითელი შუქი აუნთო - გია ხუხაშვილი
access_time2020-07-07 12:30:56
„ამერიკის შეერთებული შტატები საქართველოს სტიმულირების პოლიტიკიდან იძულების პოლიტიკაზე გადადის“, - ასე აფასებს პოლიტოლოგი გია ხუხაშვილი აშშ-ის კონგრესის წარმომადგენელთა პალატის საბიუჯეტო კომიტეტის მიერ დარეგისტრირებულ კანონპროექტს, რომელიც 2021 წელს საქართველოსთვის დახმარების სახით მისაღები თანხის 15 პროცენტის გაყინვას გულისხმობს. დოკუმენტის მიხედვით, შესაძლოა დაახლოებით 20 მლნ დოლარის გაცემა შეჩერდეს იქამდე, სანამ სახელმწიფო დეპარტამენტი არ დაადგენს, რომ საქართველოში...

ამერიკის კონგრესი ითხოვს საქართველოს შეუჩერდეს დახმარების 15%, სანამ არ შემცირდება კორუფცია და არ იქნება დაცული უცხოური ინვესტიციები

ამერიკის კონგრესი ითხოვს საქართველოს შეუჩერდეს დახმარების 15%, სანამ არ შემცირდება კორუფცია და არ იქნება დაცული უცხოური ინვესტიციები
access_time2020-07-07 11:35:54
აშშ-ის წარმომადგენელთა პალატამ ასიგნებების კომიტეტის მიერ წარდგენილი კანონპროექტი გამოაქვეყნა, რომელშიც 2021 ფისკალური წლისთვის სახელმწიფო დეპარტამენტის, საგარეო ოპერაციებისა და მასთან დაკავშირებული პროგრამების დაფინანსების პრიორიტეტებზეა საუბარი. დოკუმენტში აღნიშნულია, რომ საქართველო 2021 წელს დახმარების სახით არანაკლებ 132 025 000 აშშ დოლარს მიიღებს, თუმცა აღნიშნულია, რომ აღნიშნული დახმარების 15 პროცენტის საქართველოსთვის გადაცემა შესაძლოა, შეჩერდეს იქამდე, ვიდრე აშშ-ის...


მსგავსი სიახლეები

up