fresh culinair - ჰოლანდიური ინვესტიციით თბილისში უნიკალური და ეგზოტიკური ხილისა და ბოსტნეულის პირველი მაღაზია გაიხსნა

fresh culinair - ჰოლანდიური ინვესტიციით თბილისში უნიკალური და ეგზოტიკური ხილისა და ბოსტნეულის პირველი მაღაზია გაიხსნა

access_time2021-01-13 15:30:24

ბიმი, იისფერი, სტაფილოსფერი,  მწვანე და სხვადასხვა კომბოსტოს სახეობები, ცუკინისა და არტიშოკის ყველა სახეობა, მონტეროსა, კუმატო - ხილისა და ბოსტნეულის სხვადასხვა ეგზოტიკური და ნაკლებად ცნობილი 750-ზე მეტი სახეობით, თბილისში პირველი Fresh Culinair-ის მაღაზია გაიხსნა. როგორც კომერსანტს მაღაზიის დამფუძნებელმა სოსო მარსაგაშვილმა განუმარტა, პროდუქცია მსოფლიოს 35 ქვეყნიდან ჩამოდის და ბიზნესი სრულად ჰოლანდიური ინვესტიციით დაიწყო.

 

„იდეა გაჩნდა იქიდან, რომ ცნობილი სასტუმროების სამზარეულოების შეფ მზარეულებმა მოგვმართეს თხოვნით, რომ მათთვის ხილ-ბოსტნეულის შემოტანის საკითხი მოგვეგვარებინა. სასტუმროების შემდეგ უკვე  დიდი სუპერმარკეტები „აგროჰაბი“ და „გუდვილიც“ დაგვემატა და მათთვისაც შემოგვაქვს პროდუქტი.

 

ეს არის საქართველოსთვის უცხო ხილ-ბოსტნეული, რომელიც ჩვენთან არ მოდის, მაგრამ მასზე გურმანების და ტურისტების მხრიდან არის დიდი მოთხოვნა. ეს არ არის გაყინული პროდუქცია, ეს არის  ახალი Fresh პროდუქტი და სწორედ ეს არის ჩვენი სავიზიტო ბარათი.

 

წელიწადზე მეტია რაც ვმუშაობთ ამ მაღაზიის გასახსნელად და პანდემიას უკვე  ყურადღებასაც აღარ ვაქცევთ, სხვაგვარად წარმოუდგენელია.

 

ჩვენი გეგმები გვაქვს,  გვინდა რომ საქართველოს მოსახლეობამ გაიცნოს ის პროდუქტი, რომელიც აქამდე არ შემოდიოდა.

 


ყველა პროდუქტი, რომელიც ჩვენ შემოგვაქვს მალფუჭებადია და განსაკუთრებულ  ცოდნას და მოვლას საჭიროებს, ამიტომ გადავწყვიტეთ, რომ ჩვენი მაღაზიაც გაგვეხსნა,“-  ამბობს სოსო მარსაგიშვილი.

 

მიუხედავად კოლოსალური ხარჯებისა, ბიზნესმენი იმედოვნებს, რომ ობიექტებისა და მოსახლეობის დაინტერესებას გამოიწვევს ის უნიკალური პროდუქტი, რაც ჯერ საქართველოში არ მოიპოვება.

მაგალითად, თუ ჩვენ კივი შემოგვაქვს ახალი ზელანდიიდან, ლიმონი არგენტინიდან, ყურძენი სამხრეთ აფრიკიდან და ა.შ. 35 სხვადასხვა ქვეყნიდან, ამ ყველაფერს დიდი ლოგისტიკა სჭირდება,  ამ ყველაფრის მოვლას კი  დიდი ცოდნა.

 

თვითონ ტრანსპორტირების პროცესიც პრობლემურია, ჩვენამ მხრივაც  ვაგვარებთ საკითხს.ლოგისტიკის შემდგომი პროცესიც ასევე დიდ ხარჯებთან არის დაკავშირებული.

 

ასევე დიდი ზარალიც გვაქვს ხოლმე, თუმცა ჩვენთვის ფულის შოვნის ფაქტორი მნიშვნელოვანი არ არის, ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ ამ ხილ-ბოსტნეულის მიმართ ცნობადობა ავამაღლოთ და პოპულარული გავხადოთ.

 

ამ პროცესში ადგილობრივი ქართველი ფერმერებიც დაინახავენ, რომ ამ პროდუქტზე მოთხოვნა იზრდება და შემდეგ თვითონაც დაინტერესდებიან, რომ თვითონ დაიწყონ მათი მოყვანა. ჩვენ მიერ შემოტანილი პროდუქტების დაახლოებით 20% შეადგენს  ხილი, დანარჩენი ბოსტნეულია.

 

პროექტი ეს ქართული ინვესტიციით არ დაგვიწყია, ჩვენ ვართ ჰოლანდიური კომპანია. ამჟამად, მეც  ჰოლანდიაში ვცხოვრობ და ვმოღვაწეობ.“- განმარტავს ბიზნესმენი.

 

 

მარიამ მორგოშია



თეგები:
fresh culinair



დღის TOP 10 საინტერესო ამბავი

დღის TOP 10 საინტერესო ამბავი
access_time2021-01-22 21:00:57
დღის TOP 10 საინტერესო ამბავი: 1.თბილისში მუნიციპალური ტრანსპორტის აღდგენა მარტიდან იგეგმება უწყებათაშორისი საკოორდინაციო საბჭოს გადაწყვეტილებით, ბათუმში, ზუგდიდში, გორში, ფოთსა და თელავში...

“დღეს ფაქტობრივად შიმშილისთვის გაგვწირეს“ - მთის კურორტების სასტუმროები მთავრობის გადაწყვეტილებას აპროტესტებენ

“დღეს ფაქტობრივად  შიმშილისთვის გაგვწირეს“ - მთის კურორტების სასტუმროები მთავრობის გადაწყვეტილებას აპროტესტებენ
access_time2021-01-22 16:00:04
„ისეთი შთაბეჭდილება მრჩება, რომ  თითქოს როგორც ინდიელები ჰყავდათ რეზერვაციაში, ასე ვართ  მოქცეული, ოღონდ  იქ  ყველანაირად სოციალურად უზრუნველყოფილები იყვნენ. დღეს  ფაქტობრივად  გაგვწირეს  შიმშილისთვის,...

„ახლა ხომ შეიძლებოდა, დაეკეტათ მოლები და გაეხსნათ ბაზრობები“ - ლილო მოლი

„ახლა ხომ შეიძლებოდა, დაეკეტათ მოლები და გაეხსნათ ბაზრობები“ - ლილო მოლი
access_time2021-01-22 17:00:04
„ლილო მოლის“ პრეზიდენტი ლევან გაგუა „ბიზნესპარტნიორთან“ შეზღუდვების მოხსნასთან დაკავშირებით მთავრობის გადაწყვეტილებას ეხმაურება და აცხადებს, რომ მათთვის 15 თებერვლამდე გახსნის გადავადება მოულოდნელი იყო. როგორც გაგუა განმარტავს, სავაჭრო სივრცეში, რითეილში ეს მდგომარეობა 2 თვეზე მეტია გრძელდება, საუბარია, ბაზრობების არათანაბარ პირობებში ჩაყენებაზე. „მძიმე ვითარებაა. რითეილის სფეროში გარკვეულ კატეგორიას ეძლევა უკვე მეორედ გახნის, არსებობის საშუალება,...

საავტომობილო ბენზინისა და დიზელის საწვავის მოქმედ ხარისხობრივ ნორმებში საკონტროლო კომპონენტების დამატება მნიშვნელოვანი ნაბიჯია ეკოლოგიური ვითარების გასაუმჯობესებლად - შავლეგ მიშველაძე

საავტომობილო ბენზინისა და დიზელის საწვავის მოქმედ ხარისხობრივ ნორმებში საკონტროლო კომპონენტების დამატება მნიშვნელოვანი ნაბიჯია ეკოლოგიური ვითარების გასაუმჯობესებლად - შავლეგ მიშველაძე
access_time2021-01-22 13:20:14
საქართველოს ბიზნეს ასოციაციის ნავთობის, ნავთობპროდუქტებისა და გაზის კომიტეტი, საავტომობილო ბენზინისა და დიზელის საწვავის მოქმედ ხარისხობრივ ნორმებში საკონტროლო კომპონენტების დამატების თაობაზე მიღებულ გადაწყვეტილებას ეხმიანება.„ეს არის კიდევ ერთი წინგადადგმული, გონივრული და მნიშვნელოვანი ნაბიჯი სახელმწიფოს მხრიდან. უკანასკნელ პერიოდში, ხელისუფლების მიერ ნავთობპროდუქტების სექტორში ინიცირებული და განხორციელებული პოზიტიური ცვლილებები უდაოდ არის...

ეს საკოორდინაციო კი არა, მავნებლების საბჭოა, რომელიც ადგენს მარცხნივ უფრო უკეთ გადაიჩეხება ეს ქვეყანა, თუ მარჯვნივ - რესტორატორთა ასოციაცია

ეს საკოორდინაციო კი არა, მავნებლების საბჭოა, რომელიც ადგენს მარცხნივ უფრო უკეთ გადაიჩეხება ეს ქვეყანა, თუ მარჯვნივ - რესტორატორთა ასოციაცია
access_time2021-01-22 15:10:00
1-ლი მარტიდან გახსნას აზრი აღარ ექნება, რადგან ბიზნესი ამ დროს უკვე აღარ იარსებებს - ამის შესახებ რესტორატორთა ასოციაციის დამფუძნებელმა კოტე გაბრიჩიძემ ,,ბიზნესპრესნიუსთან“ განაცხადა. მისი თქმით, საკოორდინაციო საბჭოს მოქმედებები აბსოლუტურად ალოგიკურია. ,,ეს საკოორდინაციო კი არა, მავნებლების საბჭოა, რომელიც ადგენს მარცხნივ უფრო უკეთ გადაიჩეხება ეს ქვეყანა, თუ მარჯვნივ. დღეს გაირკვა, რომ ამაზე მსჯელობენ და დღეიდან ეს ჩემთვის მავნებლების საბჭოა და მხოლოდ ასე...


მსგავსი სიახლეები

up